Fredag: Nogen steder over 30 grader!


Fredagen har allerede vist sig at være en særdeles våd omgang for mange danskere – særligt i det syd- og sønderjyske.

Men efter fredagens regn, lyn og torden bliver vejret mere roligt og solrigt på fridagene lørdag og søndag, lover Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Efter den første omgang regn i fredagens morgen- og formiddagstimer, kommer der dog endnu en front fredag eftermiddag og aften, men så bevæger et højtryk sig op over det sydlige Skandinavien og stabiliserer vejret i Danmark igen.

– Den her front går igennem landet natten til lørdag og ligger lørdag morgen over Bornholm med nogle regn- og tordenbyger, men den har sådan set passeret resten af landet, så lørdag ser ud til at blive med tørvejr og også noget opklarende vejr – altså med solskin, siger meteorolog Mogens Rønnebek.

Weekenden bliver til gengæld noget køligere end det har været de seneste par dage, hvor Danmark har oplevet årets første temperaturmæssige sommerdage, altså dage hvor temperaturen overstiger 25 graders varme.

Lørdag sniger termometeret sig kun op omkring de 20 grader, lyder det i DMI’s prognose. Fredag kan temperaturen til sammenligning nå op på omkring 30 grader i de østlige egne.

– Ja, den falder noget til weekenden, konstaterer Mogens Rønnebek.

Søndag bliver også en fortrinsvis tør dag, fortæller han:

– Det bliver en dag, hvor der også kan komme en enkelt lokal byge, men ellers bliver det tørvejr og solskin og omkring 20, måske 22 grader, siger han.

Når fredagens frontpassage er forbi, aftager vinden også og forbliver svag til jævn uden at gøre stort væsen af sig i weekenden.

Nattemperaturene er efterhånden tættere på 10 grader end 5, lyder det.

/ritzau/

Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq