Politimand skal et år i fængsel for trusler med gevær


Den 31-årige betjent havde et dobbeltløbet haglgevær i hånden. “Alle, der kommer her uden ærinde, får skudt knoppen af,” sagde han ifølge Østre Landsret. Arkivfoto


En politibetjent er mandag blevet idømt et års ubetinget fængsel, efter at han en mørk og kold vinteraften i 2014 truede to mænd, der var faret vild.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Den 31-årige betjent havde et dobbeltløbet haglgevær i hånden. “Alle, der kommer her uden ærinde, får skudt knoppen af,” sagde han ifølge Østre Landsret.

– Vi var chokerede og rystede over, at en politibetjent opførte sig sådan, forklarer et vidne.

Sammen med en kammerat havde han i en bil forvildet sig ind på en privat vej ved Rønnede på Sydsjælland.

Han rullede vinduet ned for at takke en fremmed mand ved en gårdsplads for hjælpen. I stedet så han en truende person med et lukket haglgevær ved hoften. Den fremmede lyste ham også i ansigtet med en lommelygte.

– Han var oppe at køre, adrenalinpumpet og i forsvarsposition, fortæller bilisten.

Betjenten har nægtet sig skyldig. Og han er tydeligt bevæget, da han mandag eftermiddag hører dommen blive afsagt. Nu står han til at miste jobbet.

I retten har hans forsvarer lagt vægt på, at haglgeværet var knækket, og at det ikke var ladt.

Betjenten var i færd med at rense geværet, da de to mænd i bil forvildede sig ind på hans forældres grund. Tilbage i 2001 begik en Bandidos-rocker indbrud på ejendommen.

Betjenten skyndte sig ud og nåede ikke at lægge geværet fra sig. Han havde aldrig i sinde at bruge geværet, lyder det fra forsvareren, advokat Stine Gry Johannesen.

Hun angriber den dom, som byretten i Næstved afsagde sidste sommer.

– Der er simpelthen ikke juridisk grundlag for dommen, siger hun og appellerer til, at dommerne lader tvivlen komme til den anklagede til gode.

Men landsretten siger nej. Politibetjenten findes skyldig i at have overtrådt straffelovens paragraf 192a og paragraf 266, der handler om henholdsvis våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder og om trusler.

En stor del af retsmødet er gået med at få afklaret, om geværet var knækket eller lukket.

– Det er lige meget, om geværet var lukket eller ej, det gevær skulle aldrig være medbragt, konkluderer retsformand Henrik Gunst Andersen.

/ritzau/