Det er Sydøstjyllands Politis opfattelse, at efterforskningens succes med at få den ene klubpræsident efter den anden varetægtsfængslet og efterfølgende idømt lange straffe for narkotikakriminalitet, er en medvirkende årsag til, at der ikke længere er et Bandidos klubhus i Kolding. Arkivfoto
Fængsel i 7 år, lød dommen på, da en 43 årig tidligere Bandidospræsident i Kolding i dag blev dømt for narkotikahandel. Han blev dømt for at være hovedgerningsmand bag modtagelse med henblik på videreoverdragelse af i alt ca. 5 kg amfetamin fordelt over 10 tilfælde fra maj til december 2014, ca. 700 gr. hash og nogle andre mindre alvorlige forhold.
Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.
Sammen med den tidligere rockerklub præsident blev en 32 årig medgerningsmand dømt. Hans dom lød på 4 år bl.a. for involvering i handlen med ca. 2½ kg af de 5 kg amfetamin.
Bag dagens domme ligger en længerevarende efterforskning gennemført af Task Force Vest. Den omfattende efterforskning har ført til anholdelse af den 43 årige præsident for Bandidos i Kolding, efterfulgt af dagens fængselsdom for involvering i narkohandel. Dernæst blev hans afløser på posten som rockerklub præsident også som resultat af efterforskningen sat ud af spillet med en dom i Vestre Landsret den 26. august 2015 på 1 år og 6 måneders fængsel for besiddelse af 500 g amfetamin til videresalg. På fredag forventes den tredje Bandidospræsident i rækken også dømt, når han skal i retten tiltalt for narkotikahandel.
Det er Sydøstjyllands Politis opfattelse, at efterforskningens succes med at få den ene klubpræsident efter den anden varetægtsfængslet og efterfølgende idømt lange straffe for narkotikakriminalitet, er en medvirkende årsag til, at der ikke længere er et Bandidos klubhus i Kolding. “Vi er meget tilfredse med efterforskningens succes og med at der ikke længere er en rockerklub i Kolding”, siger sagens anklager Gitte Dyhr Thomsen. “Denne sag må vist endnu engang slå et stort hul i historien om klubber for mænd, der bare roder lidt med motorcykler”, tilføjer hun.
Task Force Vest er en særlig enhed, der proaktivt efterforsker rocker – og bandekriminalitet, organiseret indbrudskriminalitet, hælerier og hjemmerøverier. En efterforskning hører hjemme i Task Force Vest inden for disse kategorier af kriminalitet, hvis den antages at være organiseret, overskride grænser mellem politikredsene og efterforskningen er fremadrettet.
Task Forcen er sammensat af medarbejdere fra Fyns politi og de jyske politikredse og decentralt organiseret med sektioner i hver af de nævnte politikredse. Task Force Vest har hovedsæde i Horsens og ledes operativt af politiinspektør Brian Olsen, Sydøstjyllands Politi.