Sparta Prag fans går igennem København, flere tilbageholdte


KØBENHAVN: Tirsdag var der europæisk fodbold i Parken, hvor FC København gæstede det Tjekkiske hold Sparta Prag.

Igennem det meste af dagen, har de tjekkiske fans opholdt sig omkring rådhuspladsen på diverse pubs, hvor turen efterfølgende gik mod Svanemøllen st. med særtog, inden de marcherede sammen mod stadion.

Ved ankomst til Svanemøllen st. ankom flere af de tjekkiske fans iført maskering og aggressiv attitude. Turen forsatte i rasktempo mod Hans Nu Gunnar Plads og derefter parken.

Ved ankomst til parken, havde Københavns Politi ikke fået sikret området godt nok af, hvilket førte til at en gruppe på omkring 40 maskeret tjekkiske fans, fik tilegnet sig adgang til et stigsystem bag parkeringspladsen ved Parken, hvor de løb hen mod hjemmeholdets stemningsafsnit.
Ved ankomst til FC Københavns fan afsnit opstod der tumult mellem de tjekkiske fans og de københavnske fans, som hurtigt blev afbrudt af de tilstedeværrende stewards og tilkommet politi.

De tjekkiske fans forsøgte at løbe tilbage mod eget udebaneafsnit, hvor de blev stoppet af Københavns Politi for begge sider og for at få ro på de tjekkiske fans, var Københavns Politi nødsaget til at bruge Peberspary.

De omkring 40 tjekkiske fans blev herefter anholdt og frihedsberøvet indtil kampen var ovre, hvor de derefter er blevet løsladt igen.

Kampen på banen endte 0-0.