Mor og søn dræbt i tragisk trafikulykke


Brandvæsen, adskillige ambulancer, lægehelikopter samt politi rykkede fredag eftermiddag ud til en tragisk trafikulykke på Kildevejen ved Helsinge.

Den voldsomme ulykke kostede en 52-årig kvinde, samt hendes 13-årige søn, livet. De var formentlig begge dræbt på stedet ved kollisionen med lastbilen.

De pårørende er underrettet.

Mandskabet fra Gribskov Beredskab ankom til stedet kort før ambulance og akutlæge, og der blev ydet al den hjælp der var mulig til den 52-årige kvinde og hendes 13-årige søn – indsatsen var ulykkeligvis forgæves.

Kvinden havde også sin anden søn med i bilen, og han blev ligeledes kvæstet i ukendt omfang ved ulykken.

Efter at have modtaget førstehjælp på uheldsstedet af både akutlæge og paramedicinere blev han fløjet til Rigshospitalet og ifølge Michael Dalby, vagtchef ved Nordsjællands Politi, er sønnen udenfor livsfare.

Overskred ubetinget vigepligt
Alt tyder på at ulykken skete fordi kvinden ikke overholdt sin ubetingede vigeligt ved udkørsel fra Skovgårdsvej til Kildevejen, kvinden placerede sin bil i venstresvingssporet mod Tisvilde da et eller andet pludselig gik galt.

Af ukendte årsager holdt kvinden ikke tilbage for en lastbil som netop kom fra Tisvilde-siden, og da kvinden pludselig kørte frem havde lastvognchaufføren ingen mulighed for at bremse eller undvige kollisionen med den lille personbil.

Ved sammenstøddet blev hele førersiden af den lille personbil trykket ind, og bilen kastet henover et helleanlæg og ud i den modkørende trafiks højresvingsbane.

Adskillige vidner gjorde herefter hvad de kunne for de tre i bilen, indtil bla. Gribskov Beredskab’s brandfolk fra Helsinge kom frem til stedet og overtog den livreddende førstehjælp sammen med ambulanceredderne og akutlæge.

Lastbilchaufføren slap fysisk uskadt, men meget chockeret fra den tragiske ulykke.

Bilinspektør og teknikere på stedet
Grundet den dødelige udgang på ulykken blev en Bilinspektør samt politiets teknikere kaldt ud til stedet, samtidig knoklede en større politistyrke på uheldsstedet med at få afspærret og fjernet de køretøjer som holdt i kø på begge sider af uheldsstedet.

Der blev hurtigt åbnet så trafikken fra Tisvilde-siden kunne svinge ind til højre ad Skovgårdsvej, og fra den anden side blev trafikken ledt af ved afkørslen til Rundinsvej.

Bilinspektøren og teknikerne afsluttede deres arbejde omkring kl. 16.30, hvorefter brandfolkene kunne begynde at rydde op på uheldsstedet. Først omkring kl. 17 var der ryddet op på uheldsstedet.