Politiet ville ikke hjælpe – stor svanefamilie på seks stoppede trafikken på motorvejen


GIVE: Ingen hjælp at hente ved politiet, da en stor svanefamilie mandag eftermiddag havde forvildet sig ud på Midtjyske Motorvej mellem Give og Vejle.

Omkring kl.14.30 stod den store svanefamilie pludselig ude midt på motorvejen, hvilket resulterede i mange farlige situationer når folk forsøgte at undvige.

Trafikken blev dog hurtigt sat helt i stå og der blev ringet til politiet. Her lød beskeden, at politiet var gjort opmærksomme på det og, at det var givet videre til Vejdirektoratet der ville kigge på det ved lejlighed. Trafikken skulle bare fortsætte og politiet agtede ikke at komme derud.

‘Det må gå, som det går’ var noget nær den afsluttende sætning.

Det lykkedes at få svanefamilien ud i nødsporet og trafikken gik i gang igen.

En enkelt bil blev i nødsporet med katastrofeblink tændt og med ca. 100 meters afstand til svanefamilien i håb om, at det ville få folk til at sætte farten lidt ned.

Dog gik der ikke lang tid før end, at svanefamilien igen bevægede sig ud på motorvejen.

Trafikken endte endnu engang med at gå helt i stå og flere forsøgte angiveligt at kontakte politi – dog også uden held.

Senere blev der forsøgt med Trafikcentret og vejdirektoratet, men her var meldingen noget nær den samme, som ved politiet.

Dyrenes beskyttelse blev også forsøgt, men de måtte ikke rykke ud når det var på motorvej.

Efter omkring 40 minutter og uden hjælp fra nævnte instanser, lykkedes det nogle af de tilfældige forbipasserende bilister, at få svanefamilien væk fra motorvejen.