Korsør: Slagelse Kommune lukker udspringstårn.


Udspringstårnet i vandsportscentret i Halsskov Havn er blevet lukket af Slagelse kommune.

i en pressemeddelelse fra kommunen står der følgende:

Det bliver ikke muligt at benytte udspringstårnet ved Halsskov Vandsportscenter denne sommer. Tårnet lukkes for sæsonen efter en række nærved-hændelser.

Senest kom en ung mand til skade under et udspring, da han blev viklet ind i et nylonreb, som ukendte personer havde bundet fast i forlængelse af det tov, der siden etableringen har været monteret ved den øverste container. Begge reb er nu fjernet og adgangen til udspringstårnet spærret af.

Afspærringen gælder også moleområdet omkring udspringstårnet.

Fokus på sikkerhed
Den midlertidige lukning sker for at forebygge yderligere hændelser. Under nedlukningen skal alle væsentlige forhold belyses, og det skal vurderes, om der er behov for yderligere tiltag eller andet, som kan gøres for at højne sikkerheden og forebygge ulykker.

For sikkerheden er vigtig. Det understreger Malene Rask, der er konstitueret chef for Kultur-, Fritid og Borgerservice i Slagelse Kommune.

– Jeg er naturligvis berørt af, at folk er kommet til skade. Nu vil vi gennemgå sikkerheden og forholdene grundigt, for at se, hvilke tiltag eller indsatser der eventuelt skal til for at hindre, at det sker for andre, og derfor lukker vi midlertidigt, udtaler Malene Rask.

I mellemtiden kan borgere og gæster med trang til en dukkert besøge én af de 20 offentlige strande i Slagelse Kommune.