Droneoptagelse: Voldsom brand i Korsør – Flere virksomheder evakueret


Her ses droneoptagelser af den omfattende brand der mandag aften ramte en større industribygning på Lilleøbakken i Korsør.

Meldingen om branden indløb kort efter kl. 17 og bredte sig hurtigt i den kraftige vind, og der blev derfor tilkaldt assistance fra både Skælskør, Slagelse og Sorø.

Branden i bygningen var så voldsom, at den sendte en stor sort røgsøjle ind over Halsskov bydelen i Korsør, hvor gaderne blev indhyldet i røg.

Politiet udsendte derfor et varsel på Twitter om, at borgerne i området skulle holde sig ude af røgen og søge inden døre og lukke døre og vinduer. Varslen blev dog ikke udsendt som sirenevarsel, hvilket undrede mange.

Trods indsatsen endte branden med sprede sig til hele bygningen, samt et gammel vandtårn på området, hvor taget brændte væk.

Den kraftige røg og noget vejarbejde på Tårnborgvej resulterede hen ad aftenen til, at der ikke kunne køres omkørsel forbi brandkøretøjerne på Lilleøvej i forbindelse med vejarbejdet. Bilister fra Halsskov kunne derfor fortsat passere vejarbejdet ind mod byen, mens de der skulle mod Halsskov i stedet måtte tage turen omkring Korsør Nor over Tårnborg på godt 16 km.

Branden havde sidst på aftenen spredt sig til det meste af området og flere bygninger, og kom nu faretruende tæt på flere erhvervsbygninger på Tårnborgvej og Møllevangen som derfor måtte beskyttes.

En ejendom blev evakueret, ligesom Aldi på Tårnborgvej måtte lukke butikken på grund af røgen, mens en masse mennesker sent mandag var ved at tømme en virksomhed for maskiner, af frygt for at branden skulle brede sig til denne bygninger også.

Beredskabsstyrelsen fra Næstved kom sidst på aftenen også til stedet, hvor branden omkring midnat var delvist slukket og røgfanen aftagende.

Der venter nu et omfattende efterslukningsarbejde på stedet, som formentlig vil tage hele natten, men som formentlig vil blive overtaget af Beredskabsstyrelsen.

Hvordan branden er opstået vides ikke, men bygningerne som tidligere husede låsefabrikken Basta og et kuffertfirma hat stået tomme de sidste knap 20 år, og flere af dem er allerede brændt ned af tidligere påsatte branden.

Det tyder derfor efter alt at dømme på, at branden mandag også er påsat, da der ikke er strøm eller lignende i bygningerne, som kan starte en brand på naturlig vis.

Kilder oplyser til LocalEyes.dk at nogle borgere har set to unge drenge forlade stedet umiddelbart på tidspunktet for brandens opståen.

/LocalEyes/