Tillidsmand kylet ud af brandvæsnet: Kollegaer og FOA demonstrerer nu mod fyringen


– Vi er mere bange for at sige noget om sagen, og selv ryge på røven ud af brandvæsnet, end vi er bange for noget der kan ramme os under indsatser, sagde en brandmand til Local Eyes ved demoen.

Brandmand Ronni Bidstrup blev i starten af marts 2023 bortvist med øjeblikkelig virkning fra sit arbejde som brandmand og tillidsmand på brandstationen Åsumvej i Odense.

Ronni Bidstrup, der havde stillingen som fælles tillidsrepræsentant i syv år og brandmand i over 17 år blev bortvist fra sin arbejdsplads, da ledelsen mente, at han var udeblevet fra sin vagt.

En leder så Ronni ved en restauration mens han var meldt syg, og herefter blev han skyllet ud med badevandet af ledelsen.

Ronni forklarer selv at han absolut ikke var rask – i hvert fald ikke rask nok til at kunne sikkert bestride sit job som røgdykker som er en del mere krævende end mad fra en restauration.

Ronni blev fyret på stedet, uden at have fået advarsel – samtale eller andet forud for fyringen.

Ronni Bidstrup har igennem flere år kæmpet for ordentlige arbejdsvilkår og arbejdsmiljø, og det har givet flere sammenstød med ledelsen om ansættelsesformer og arbejdstilrettelæggelse.

Både Ronni, hans kollegaer og FOA mener derfor at fyringen er sket ene og alene fordi Ronni har passet sit job som Fællestillidsmand – og dermed været upopulær hos ledelsen.

I dag demonstrerer brandfolk fra bla. København og øvrige sjælland, fra Østjyllands Beredskab, samt fagforeningen FOA – hvor sidstnævnte er mødt op med faner – mod fyringen af Ronni.

Mange af de fynske brandfolk tør ikke udtale sig om sagen, ene og alene af frygt for at blive fyret på stedet – frygten har således givet brandmandskabet mundkurv på.