Omfattende brand i lastbil med kemikalier ved tankanlæg i Korsør


Politiet og beredskabet er søndag eftermiddag I gang med en omfattende indsats i forbindelse med en brand i en lastbil med kemikalier i Korsør.

Meldingen om branden indløb kl. 13.40 da der var udbrudt brand i en sættevogn ved et tankanlæg på Storebæltsbroen i Korsør.

Flammerne havde godt fat i traileren da brandvæsnet nåede frem, og da den indeholdte både almindeligt gods, men også flere tønder med ukendt indhold, blev der taget visse forholdsregler.

Da lastbilen samtidig holdt nær et tankanlæg med biogas, blev der hurtigt tilkaldt assistance af flere køretøjer fra Korsør og Slagelse til slukning af branden.

Da man ikke umiddelbart kunne identificere indholdet af tønderne på traileren, blev der indsat et kemikalierøgdykkerhold som skulle undersøge tønderne.

Resten af godset på ladet brændte lystigt og var ikke sådan til at slukke, og der blev derfor tilkaldt en kranvogn fra Sorø, som skulle grabbe indholdet ud, så man kunne få slukker de sidste flammer og gløder.

Da branden var kommet under kontrol, blev der indsat et hold brandfolk på Storebæltsvej, hvor alt det forurenede slukningsvand var løbet ned og på vej i kloaken.

Brøndene blev derfor blokeret, så man senere kan suge det forurenede vand op af grøften, så det ikke kommer ud i kloaksystemerne eller vandløb i området.

Der venter sig nu et omfattende oprydningsarbejde på stedet, ligesom den udbrændte lastbil skal borttransporteres.

/112news/