Julemanden ankom til Korsør og fik tændt juletræet


Traditionen tro besøgte julemanden søndag Korsør, hvor han sammen med børnene fik tændt det store juletræ og vækket nisserne på Fæstningen.

Julemanden ankom kort efter kl. 15.30 med los båden til havnen i Korsør, hvor byens børn stod klar til at tage imod ham, til tonerne fra Skælskør Garden der spillede julemusik på kajen.

Efter ankomsten gik turen gennem Korsørs gader, hvor garden førte an, til Solens Plads hvor det store juletræ skulle tændes, med hjælp fra de fremmødte børn.

Da juletræet var blevet tændt, fortsatte optoget med Fæstningen, hvor nisserne som bor i det gamle fæstningstårn skulle vækkes.

Inden nisserne blev vækket, var der en kort tale af en repræsentant fra byrådet i Slagelse Kommune, som nævnte at denne tradition startede for 48 år siden, og stadig holdes i live, til glæde for byens børn og barnlige sjæle.

Efter den korte tale, blev der råbt på nisserne i tårnet, som da også vågnede op, hvorefter de inviterede de fremmødte børn ind i lokalerne i den store magasinbygning på Fæstningen, hvor der blev danset om juletræet, inden der kunne nydes et glas gløk, kaffe eller saftevand, samt en lun æbleskive.

Arrangementet sluttede ved 17 tiden, hvor der blev uddelt godteposer til de mange børn som var mødt frem.

Det er Korsør Erhversforening, City Foreningen og Maritime Kulturuge som er arrangør bag arrangementet. Mens Lions Korsør sørgede for æbleskiver og udskiftning af drikke i magasinbygningen. Udover disse har Grønlund sponseret kaffen, FGU som agerede nisser.

Ifølge arrangørerne var rigtig mange flere end normalt dukket op til arrangementet, hvilket kom noget bag på dem.

/LocalEyes/