Bizar trafikulykke: Bilist påkørte cyklist, helleanlæg og en bil


GILLELEJE: En kvindelig bilist overså fredag en cyklist i rundkørslen Kystvejen – Gilleleje Stationsvej, og det udløste et større trafikuheld som spærrede vejbanen i længere tid.

Politi og ambulance blev sendt til stedet efter alarmopkald til 1-1-2 kl. 12.34, det oplyser vagtchefen for Nordsjællands Politi.

Ulykken skete da en ældre kvindelig bilist ville svinge ud af rundkørslen ved Gilleleje Station, og i den forbindelse påkørte en cyklist der skulle fortsætte rundt i rundkørslen.

Ved kollisionen med cyklisten mistede kvinden kontrollen over sin bil, og fortsatte derfor direkte henover et helleanlæg, flere vejskilte og endte med et brag inde i siden på en sagesløs mandlig bilist.

Såvel politi som ambulance var hurtigt fremme på uheldsstedet, hvor det heldigvis viste sig at der ikke var nogen alvorligt tilskadekomne, dog blev cyklisten taget med i ambulancen til kontrol på sygehuset, mens de to bilister begge var uskadte. Den påkørte mandlige bilist havde dog skåret sig på nogle af glasskårene fra sin knuste siderude, men ikke værre end at det kunne klares med et par plastre af ambulanceredderne.

Uheldet medførte en længere afspærring af Kystvejen i det ene spor, og en del bilister havde umanerligt svært ved at forstå hvad en politibil med blå blink på – og holdende på tværs af vejbanen – betyder.

Der blev forsøgt kørsel udenom uheldsstedet ad såvel fortov som cykelsti, og sågar ud i modsatte vognbane fordi man havde travlt, hvilket udløste en del skideballer fra ordensmagten.

Omkring kl. 13.45 var der ryddet op på uheldsstedet, og vejstrækningen åben for trafik.

Ulykken blev udløst grundet en vigepligtsforseelse, idet den kvindelige bilist skulle have holdt tilbage for cyklisten i rundkørslen. Det medfører normalt en betinget frakendelse af kørekortet, og en orienterende køreprøve.