Hovsa: Lastbil skred i grøften i Nordsjælland


GRÆSTED: Hovedvejen mellem Græsted og Gilleleje, Pårupvej, var mandag formiddag spærret i adskillige timer af en forulykket lastbil.

Lastbilen skulle levere 30-40 tons kalk til byggeriet af en ny hovedvej mellem Græsted og Gilleleje, men under manøvren med at bakke ind på pladsen kom lastbilen for tæt på kanten af kørepladerne – og så gik det galt.

Lastbilen endte med at skride på de glatte plader, som på uheldstidspunktet var snedækkede og dermed meget glatte.

Lastbilen landede "på maven" med hele højre bagerste aksler nede i grøften, og sad uhjælpeligt fast.

Lastbilen var endt så uheldigt, at den holdt fuldstændig på tværs af Pårupvej som dermed var helt spærret for al trafik.

Der gik dog ikke længe før bilisterne fandt på at benytte cykelstien, og alt fra microbiler til tonstunge lastbiler benyttede ubekymret cykelstien under hele opgaven med at få lastbilen trukket væk.

TJ Bjergning ankom omkring kl. 12.40 med en sværvogn, og fik hurtigt rigget trækket til – men der var lige et problem idet der var mange tons kalk i tanken på lastbilen, som derfor først skulle tømmes.

Først omkring kl. 14.15 kunne lastbilen trækkes op på fast grund, heldigvis var der ikke nogen tegn på skader på lastbilen som derfor hurtigt kom ind til siden så trafikken kunne genoptages på Pårupvej.

Cykelstien, som bilisterne i stort antal benyttede som vejbane, har fået en del skader, idet kanten er knækket flere steder og der er set flere brud på tværs af cykelstien, derudover er hele cykelstien fyldt op med jord som kan være til fare for cyklister og knallerter.

Gribskov Kommune har sendt mandskab ud for at tilse skaderne på cykelstien.