Beredskab sendt afsted til nødstedt pony: Pony lå på ryggen i udgravning

GRÆSTED: Ved 17-tiden blev der slået alarm til Gribskov Beredskab’s dyrerednings gruppe fra en landejendom på Gillelejevej.

Der var tale om en pony som på særdeles uheldig vis var faldet ned i en udgravet rende – på ryggen.

Ponyen befandt sig liggende på ryggen i en rende i et markskel, kun lige nøjagtig så bredt at den lille pony kunne ligge der med elle fire ben i vejret.

Ponyen var bestemt ikke begejstret for at ligge fast på ryggen i renden, og fra tid til anden forsøgte den at komme fri ved at sparke med benene.

Ponyens ejer lå ved dyrets hoved og beroligede den så godt det var muligt i den stressende situation.

En tilkaldt dyrlæge kom til adressen og fik i løbet af få minutter bedøvet ponyen, så redningsfolkene kunne arbejde sikkert med ponyen, uden risiko for at blive sparket af det skræmte dyr.

Ponyens størrelse gjorde også at det ikke var nødvendigt at trække seler under dyret, som man gør ved større dyr, men derimod kunne redningsfolkene efter aftale med dyrlægen lægge en strop omkring hvert ben på ponyen og med en stor gravemaskine kunne ponyen herefter forsigtig løftes lodret op af renden og ind over fast grund.

Herefter fik ponyen endnu en indsprøjtning, denne gang til at vågne op på.

Efter ganske få minutter var ponyen vågen nok til at den med lidt hjælp fra menneskerne omkring den kunne komme op og så på alle fire, her fik den igen et par minutter til at få balancen på plads, før den stille og roligt blev trukket afsted og ført ind i sin boks på ejendommen.

Herefter har det stået på en grundig gnubbetur med halm og lidt lækkert at spise efter den mildt sagt uheldige oplevelse.

Hverken mennesker eller dyr skal være kommet noget til ved uheldet.