To kvæstet i voldsomt solouheld

HELSINGE: Brandkøretøjerne fra Falck’s brandstation i Helsinge rykkede torsdag aften kl. 2014 ud til et solouheld på Hillerødvejen. En personbil var forulykket og to personer sad fastklemt i bilen.

En Mercedes personbil var kommet kørende i retning mod Helsinge, da den af ukendte årsager kom over i modsatte vejbane og herfra kørte direkte ned i grøften hvorefter bilen kolliderede med flere træer i grøftekanten.

Bilen endte med at ligge nede i grøften, så begge døre på bilen var umulige at åbne på grund af grøftekanten og træer som bilens førerside lå opad. Der blev efter få øjeblikke slået alarm til 1-1-2 om ulykken og brandkøretøjerne fra Helsinge – samt en HSE fra Hillerød – rykkede kort efter ud til uheldsstedet.

Det lykkedes for brandmandskabet at få bilens forsædepassager, en ældre mand, løftet forsigtigt ud af bilen uden det blev nødvendigt at klippe bilen fra hinanden.

Redningen af bilens fører, en ældre kvinde, var noget mere besværlig idet hele bilens førerside lå op mod en række træer, og gjorde at kvinden ikke kunne komme sikkert ud. Derfor måtte brandvæsnet starte motorsaven, og skære tre – fire træer ned så de kunne komme ind til kvinden.

Herefter kunne kvinden forsigtigt og med hjælp fra redningsfolkene komme ud af sin ødelagte bil – hvor alvorligt den kvindelige fører og hendes passager var kommet til skade var natten til fredag endnu ikke kendt. Kvinden kunne dog selv gå hen til ambulancen, og der skal ikke være tale om nogen livstruende eller meget alvorlige skader hos de to personer.

Bilen, en Mercedes C 200, fik omfattende skader ved uheldet og kommer næppe ud at køre igen.

Ulykken spærrede Hillerødvejen mellem Hillerød og Helsinge fuldstændig i længere tid, og strækningen kunne først genåbnes efter der var ryddet op på stedet.