Mistænkt for drab: 49-årig mand varetægtsfængslet

HELSINGE: Nordsjællands Politi har onsdag aften foretaget anholdelse af en 49-årig mand, og sigtet ham for at stå bag en 52-årig mands forsvinden. Politiet leder efter spor på en landejendom på Løgelandsvej.

Den 49-årige mand er blevet sigtet sigtet for at have dræbt den 52-årige mand fra Birkerød, Lars Halvor Hermansen, som har været forsvundet siden 18. september. Nordsjællands Politi bekræfter at man ved et grundlovsforhør torsdag ved Retten i Helsingør har fået den mistænkte 49 årige mand varetægtsfængslet i to uger.

Udover sigtelsen for drab er den varetægtsfængslede mand også sigtet i forbindelse med fire – seks kilo amfetamin. Om amfetaminen har relevans for det formodede drab på Lars Halvor Hermansen er endnu uklart, idet grundlovsforhøret blev afviklet bag lukkede døre.

Årsagen til de lukkede døre var den fortsatte efterforskning i sagen, og muligheden for at der er medgerningsmænd på fri fod.

Plat forsøg på falske spor
Ved fundet af Lars Halvor Hermansen’s bil d. 4.oktober på en skov-parkeringsplads mellem Frederiksborgvej og Bagsværd Sø var bilen efterladt ulåst og iscenesat.

Ifølge kilder skal der være efterladt en række effekter i bilen, herunder bla. stoffer, i et amatøragtigt forsøg på at få det til at ligne et selvmord. Det vildledte dog ikke politiet som blot få dage efter 2. udsendelse af efterlysningen af Lars Halvor Hermansen slog til mod ejendommen på Løgelandsvej og anholdt den 49-årige mand.

Efter anholdelsen har teknikere og politihunde nøje gennemgået stedet i jagten på spor og ikke mindst svaret på hvad der er sket med Lars Halvor Hermansen.

Liget var torsdag aften endnu ikke fundet, og natten igennem er Politihjemmeværnet på plads på stedet, som er hermetisk afspærret indtil undersøgelserne kan fortsætte fredag.