Sprængstofeksperter giver grønt lys på Brønderslev Station

Nordjyllands Politi har kort efter klokken et natten til tirsdag ophævet en afspærring på Brønderslev Station mellem Aalborg og Frederikshavn.

I en pressemeddelelse lyder det, at borgerne igen kan færdes frit i og omkring stationen.

Se optagelserne af Rullemarie i bunden af artiklen.

Der var mandag aften frygt for mulige eksplosiver i en bagageboks i stationsbygningen. Politiet fattede interesse for boksen i forbindelse med en større indbrudsefterforskning i området.

I forbindelse med en skærpet indsats mod indbrudstyve holdt betjente øje med to mænd, der var i færd med at bryde en af bagageboksene på stationen op.

Da politiet ikke kunne udelukke sprængstoffer på stedet, valgte det tidligere på aftenen at afspærre området.

Derefter undersøgte Forsvarets tilkaldte eksperter boksen og dens indhold nærmere.

Efter flere timers arbejde på stedet kunne Forsvarets sprængstofeksperter konkludere, at der ikke umiddelbart var tale om sprængstoffer i bagageboksen.

– Jeg skal beklage, hvis vores indsats i området har givet nogle borgere gener. Men den slags arbejde tager altid ret lang tid.

– Vi tager ingen chancer, når det handler om mulige sprængstoffer. Så undersøger vi alt. Og derfor kunne vi først ophæve afspærringen efter mere end seks timer, udtaler lederen af politiets indsats, vicepolitiinspektør Henrik Skals, i pressemeddelelsen.

To mænd på henholdsvis 27 og 32 år blev kort før undersøgelsen af bagageboksen anholdt af Nordjyllands Politi på Brønderslev Station.

På nuværende tidspunkt sigtes de for at overtræde våbenloven, og politiet udelukker ikke yderligere sigtelser mod mændene.

Mandag aften anholdt politiet desuden en tredje mand i sagen, men han er løsladt efter endt afhøring.

På grund af indbrud i området de seneste dage kommer borgerne i Brønderslev i den kommende tid til at opleve mere politi i gadebilledet, oplyser Nordjyllands Politi.

Natten til tirsdag oplyser politiet, at det ikke har flere oplysninger i sagen.


Her kommer Rullemarie


Her kommer Rullemarie

Her kommer Rullemarie

/ritzau/