Bil knust i sammenstød: 25-årig slap med livet i behold

HILLERØD: Tre biler fik omfattende skader ved et sammenstød på Hillerød Motortrafikvejen, onsdag eftermiddag. Ingen personer kom noget livstruende til ved den voldsomme ulykke. To af de tre implicerede bilister kommer fra henholdsvis Helsinge og Gilleleje.

Onsdag eftermiddag kl. 14.56 blev der slået alarm til 1-1-2 om et voldsomt trafikuheld med tre implicerede bilister, og mindst en person var umiddelbart fastklemt ved trafikuheldet.

Brandkøretøjer fra Hillerød og en række patruljer fra Nordsjællands Politi rykkede straks ud til uheldsstedet sammen med flere ambulancer og en Akutlæge. Civile vidner hjalp de tilskadekomne på stedet indtil redningsmandskabet nåede frem.

En 25-årig mand fra Gilleleje blev forsigtigt udtaget af sin knuste personbil, en VW Golf, og herefter med udrykning kørt direkte til Rigshospitalets Traumecenter i København med en mistanke om mulige indre skader.

Bilisten i den kraftige firhjulstrækker slap med ømhed og småskrammer fra uheldet, mens den tredje bilist, en 88-årig mand fra Holte, slap med en række buler i bagenden af sin Audi.

Klassisk harmonikasammenstød
Ulykken blev udløst ved en af de velkendte pludselige køer på motortrafikvejen i retning mod Helsinge, lige hvor Isterødvejen krydser motortrafikvejen. Her stoppede trafikken pludseligt, hvilket en 74-årig mand fra Helsinge overså hvorefter han i sin kraftige firhjulstrækker påkørte den 25-årige mands VW Golf bagfra med stor kraft.

Kollisionen var så voldsom, at hele bagagerummet på den lille personbil blev trykket fuldstændig fladt af firhjulstrækkeren, taget brød sammen i passagersiden og fronten blev ligeledes trykket ind ved kollisionen med Audien med den 88-årige mand fra Holte bag rattet.

Den 25-årige mand fra Gilleleje, som efter påkørslen sad fastklemt i sin deformerede bil, er trods de voldsomme omstændigheder sluppet med livet i behold, og ifølge Nordsjællands Politi også uden nogen alvorlige kvæstelser.

– Vi har haft to personer på hospitalet, den ene på Traumecentret på Rigshospitalet, og meldingen er at alle er sluppet uden nogen alvorlige skader, oplyser Vagtchefen for Nordsjællands Politi, onsdag aften.

Spærrede motortrafikvejen i 1½ time
Oprydningsarbejdet spærrede begge vejbaner på Motortrafikvejen i lidt over 1½ time, trafikken sydgående kunne dog smutte ud i afkørselsbanen til Isterødvejen og smutte udenom uheldsstedet.

Den nordgående trafik kom i noget større problemer, da alle blev vist op ad afkørslen og ind på Isterødvejen. Her indsatte politiet en patrulje til at hindre ‘opfindsomme’ bilister i at dreje nedad tilkørslen til Helsinge efter flere ekstremt livsfarlige situationer hvor bilister drejede henover de fuldt optrukne linier.