Mand anholdt efter påsat brand på hospital

HILLERØD: Tirsdag aften kl.20.28 blev der slået alarm om brand i kælderen under bygning 7 og 8 ved Nordsjællands Hospital i Hillerød. Branden blev hurtigt slukket, og der var ingen, der kom til skade under branden.

En enorm styrke af brandfolk fra det meste af Nordsjælland samt fra København rykkede mandag aften ud i forbindelse med den formentlig påsatte brand som hærgede i kælderen.

Der skete en del røgudvikling i forbindelse med branden, hvorfor cirka 30-35 patienter blev flyttet til andre stuer på hospitalet, da deres stuer ikke var egnede til at huse patienter efter branden.

Efter branden blev der udluftet på hospitalet i nogle timer, inden oprydningsarbejdet kunne påbegyndes, og store områder rundt om hospitalet var afspærret af patruljer fra Nordsjællands Politi.

Mistænkt gerningsmand anholdt
De tekniske undersøgelser af arnestedet påbegyndes onsdag morgen, og det er endnu for tidligt at sige, hvornår undersøgelserne er færdige.

– Vi kender endnu ikke brandårsagen, men klokken 22.35 anholdt vi en psykisk uligevægtig mand på sin bopæl, efter at han havde udvist mistænkelig adfærd i nærheden af hospitalet på gerningstidspunktet. Vi skal nu have undersøgt, om branden er påsat, og om manden i så fald har noget med den at gøre, fortæller vicepolitiinspektør Lau Lauritzen fra Nordsjællands Politi.

Politiet samt andet redningspersonale forventer at være til stede nær Nordsjællands Hospital i Hillerød frem til onsdag formiddag, og beboere i området samt besøgende til hospitalet kan derfor forvente at se en øget aktivitet.