Ung kvinde er dræbt af højresvingende lastvogn i Odense

En ung kvinde på cykel har mistet livet i en trafikulykke torsdag formiddag i Odense. Hun blev ramt af en højresvingende lastbil, oplyser politiet.

I et vejkryds i den sydøstlige del af byen kom såvel lastbilen som cyklisten kørende i samme retning ad Svendborgvej.

Da lastvognen drejede til højre, kørte cyklisten lige ud. Derefter skete ulykken. Kvinden, der var gymnasieelev, blev 18 år.

Fyns Politi efterlyser vidner, der kan fortælle om lysreguleringen i krydset på tidspunktet for ulykken, som var klokken 9.40.

Egentlig burde ulykken ikke kunne ske, fordi begge parter ikke har grønt lys på samme tid, fremgår det af en pressemeddelelse. Når cyklister har rødt, har biler grønt – og omvendt.

Intet tyder på, at chaufføren var påvirket. Han, der er ukrainsk statsborger, er blevet anholdt og bragt til politigården i Odense.

Torsdag ved middagstid er han fortsat anholdt. Om han skal fremstilles i grundlovsforhør, er der endnu ikke taget stilling til, oplyser vagtchefen ved 13-tiden.

Netop højresvingsulykker har i årevis været i fokus blandt organisationer og myndigheder.

Et af de nyere initiativer går ud på at designe vejkryds på en ny måde, så ulykker forebygges. Således udpegede Vejdirektoratet 57 cykelbokse i 2016, og hensigten var at skille de tunge køretøjer og cyklister bedre ad.

Fra år til år svinger antallet af højresvingsulykker med dødelig udgang. I 2014 og i 2015 blev der registreret én ulykke, mens syv i 2013 mistede livet i den type trafikulykker.

/ritzau/