Løse svin og væltet lastbil spærrede Storebæltsbroen

Storebæltsbroen er genåbnet i østgående retning mod Sjælland efter et uheld, hvor en grisetransport væltede og adskillige grise slap ud.

Vestmotorvejen E20 er dog spærret i østgående retning ved afkørslen mod Korsør. Der er længere køer, da bilisterne kun drypvist kan køre igennem. Der må derfor forventes længere rejsetid, oplyser Vejdirektoratet.

Efter trafikuheldet, som skete ved Korsør, vil Storebæltsbroen angiveligt åbne og lukke flere gange i løbet af onsdagen.

Vejen forventes tidligst at åbne igen klokken 13.00 onsdag, oplyser Vejdirektoratet. Trafikanter kan komme ud på motorvejen ved Vemmelev.

Chaufføren kørte med 251 grise. Han er ikke kommet til skade, men han er kørt til sygehuset for at blive undersøgt. Det oplyser Ove Christoffersen, der er vagtchef ved Sydsjælland og Lollands-Falsters Politi.

– Der bliver lukket op for trafikken i dråber ved Halsskov på Vestmotorvejen. Det er en grisetransport, som er væltet på Sjællandssiden. Grisene løber rundt på vejen, siger vagtchefen.

30 mand fra beredskabsstyrelsen er ankommet til vejen med redningscontainere og transportbiler for at indfange de mange grise. Det oplyser Beredskabsstyrelsen Sjælland på Twitter.

/ritzau/