Ældre bilist i vanvittigt solouheld


GILLELEJE: En ældre mand og hans kone kom ud på noget af en køretur som endte voldsomt, men uden personskade, på Stationsvej lørdag eftermiddag omkring kl. 17. Uheldet spærrede Stationsvej i flere timer, mens der blev ryddet op på stedet.

Manden kom på endnu ukendt vis op over fortovet ved ‘Tine Optiker’ hvor han først nedlagde en lygtepæl, røg herefter nedad den brede trappe langs bygningen og fortsatte langs husvæggen, som bilen ramte flere gange på det løbske ridt.

Bilen nedlagde også et nedløbsrør, et stk. vejskilt, og en lygtepæl som blev slået omkuld så den væltede ned over en sagesløs parkeret bil.

Endte ovenpå elskab
Mandens utrolige køretur endte bizart idet hans bil endte med at holde ovenpå den væltede lygtepæl, et elskab og fastklemme den uskyldige bil under lygtepælen. Fortovet og facaden langs ‘Tine Optiker’ flød med vragdele fra bilen og de påkørte genstande.

Trods den rystende tur mente den ældre fører af bilen at han havde styr på tingene, og flere opkald til politiet blev angiveligt afvist idet manden selv havde ringet og oplyst at han havde påkørt en lygtepæl, samt tilkaldt Falck til fjernelse af bilen.

En af de to kvinder som skred ind, og begyndte at hjælpe de to ældre mennesker i bilen, oplyste at der var gået over 1½ time fra selve uheldet skete og indtil en patruljevogn kom frem til stedet, men herfra gik det så ellers også stærkt selvom manden angiveligt afviste enhver form for hjælp, idet han altså havde ringet og han samt hustruen nu blot afventede Falcks ankomst.

Brandkøretøjerne fra Falck blev rekvireret kl. 18.19 og de var fremme på ganske få minutter. Her viste det sig ved brandfolkenes undersøgelse af uheldsstedet, at det ældre pars bil sad fast ovenpå et elskab, og det var derfor pludselig en ret farlig situation, hvorfor uheldsstedet blev afspærret med både minestrimmel, politibiler og brandkøretøjer.

Brandfolkene kunne dog fastslå at der ikke var strøm i bilen, og den ældre mand som havde kørt bilen var allerede blevet hjulpet ud ved redningsfolkenes ankomst, så det blev hurtigt besluttet at få mandens hustru ud med det samme. De to ældre mennesker kom over i en af politiets køretøjer, hvor de blev tilset af brandvæsnets nødbehandler for en sikkerheds skyld.

De var dog begge uskadte, men noget forskrækkede over virakken på stedet. Der skulle være tale om et ægtepar fra Rødovre-området.

Betjent klarede elskabet
Eftersom det var umuligt at få fat i vagten hos elselskabet Ørsted var gode råd dyre, indtil et lyst hoved huskede at en af betjentene i tjeneste i Nordsjælland også er elektriker – han blev hurtigt sendt afsted mod uheldsstedet for at tilse og vurdere elskabet.

Udstyret med det rette værktøj og sikkerhedsudstyr til højspænding kunne betjenten hurtigt fastslå at bilen godt kunne hives ned fra lygtepælen og den sagesløse Peugeot som var fastklemt under lygtepælen.

Løftede bil ned med frigørelsesudstyr
Den ældre mands bil blev herefter løftet op med brug af noget af frigørelsesudstyret fra brandsprøjten, hvorefter den fastklemte Peugeot endelig kunne komme fri og væk fra stedet. Herefter kom bilen ned på jorden og var kort efter trukket fri af elskabet med brandsprøjten.

Herefter blev området ryddet op, div. vragrester samlet sammen, og det fladmaste elskab blev også sikret, så ingen kunne komme til skade ved passage.

Kørekortet i stor fare
Umiddelbart vil politiet nu undersøge om der var tekniske fejl på bilen som årsag til det bizarre uheld, men umiddelbart kunne det tyde på at mandens evner til at køre bil er for ringe, og det forlød på stedet at der formentlig ville ske en inddragelse af kørekortet efter ulykken.

Om det sker afhænger nu af den videre undersøgelse af uheldet.