Spritbilist endte 20 meter ude i havet

SMIDSTRUP: Når man skal lave noget galt, så skal man gøre det ordentligt, og det må man sige at en spirituspåvirket 70-årig mand gjorde lørdag eftermiddag. Han drønede tværs henover en strand og bragede direkte ud i Kattegat med sin bil.

Lykkeligvis var stranden ikke menneskefyldt, men der var alligevel masser af vidner til den specielle kørsel som ifølge Nordsjællands Politi kun var til fare for den 70-årige spritbilist selv – og hans bil.

Smidstrup Strand er populær, men heldigvis sad der ikke nogen mennesker på det strandstykke som bilen drønede henover.

Den 70-årige mand var angiveligt kommet ned til P-pladsen, hvor hans bil – ifølge et vidne på stedet – pludselig var kørt mellem stenene i høj fart, direkte henover stranden og uden på nogen måde at sætte farten ned fortsat direkte ud i vandet.

Et vidne oplyste på stedet at mandens egen forklaring på turen ud i Kattegat var at ‘bilen gik bare helt amok, og så blev den bare ved’

Stoppede først da motoren druknede
Bilen fortsatte med at køre ude i vandet indtil motoren druknede og gik ud af sig selv, imens sad manden i sin bil og her sad han fortsat da ambulance, brandvæsen og politi nåede frem til stedet.

Manden sad i vand til lidt over livet og blev hjulpet ud, frygten i starten var at manden havde været ramt af et ildebefindende og han blev derfor bragt op til ambulancen og undersøgt her nøje af ambulanceredderne.

Det viste sig dog at manden var uskadt og til gengæld havde en anseelig promille, og han blev derfor anholdt af politiet og sigtet for spirituskørsel. Betjentene måtte støtte manden på turen fra ambulancen og hen til bagsædet af patruljevognen, og herfra gik turen ind til udtagelse af en blodprøve.

Blodprøven skal fastslå den præcise promille ved ulykken, og derved også afgøre straffen for den 70-årige mand.

Bilen trukket på sikker grund
Den 70-årige mands bil var en Citroén Picasso som uden den mindste tvivl er blevet totalskadet efter turen i saltvandet og trods sin ringe størrelse var den ikke nem at få hevet på land – bla. grundet at bilen var fyldt med vand.

Brandfolkene benyttede en firhjulstrækker til at hive bilen op fra vandet, men det krævede flere træk afkort distance indtil bilen til sidst kunne hives i eet langt træk op på P-pladsen hvor den oprindeligt skulle have været parkeret.