Politiet sætter overvågningskameraer op på Christiania

Politiet i København er fredag morgen i gang med at sætte overvågningskameraer op i Christianias berømte gade, Pusher Street. Det fortæller Ritzaus journalist på stedet.

Arbejdet har været i gang siden tidligt på morgenen, og gaden er afspærret.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Overvågningen bliver sat op, efter at christianitterne tidligere på måneden rev boderne i Pusher Street ned. Det er en følge af, at to politibetjente og en civil for nylig blev skudt og såret i gaden. Også forbuddet mod at tage billeder blev ophævet.

Efterfølgende har Christiania åbnet for et tættere samarbejde med politiet i kampen for at komme den ulovlige hashhandel til livs i fristadens verdenskendte handelsgade, Pusher Street. Fonden Christiania har besluttet at imødekomme i alt fire ønsker fra politiet.

Ud over videoovervågning drejer det sig om at sikre, at politi og ambulancer uhindret kan få adgang til Christiania, at der kommer bedre belysning i fristaden, og at der overvejes indkørselsforbud for taxaer i Prinsessegade ved Christiania.

Men selv om politiet får lov at arbejde nogenlunde i fred, bliver der alligevel råbt enkelte skældsord mod betjentene.

En håndfuld personer stillede sig op ved afspærringen og råbte “Taskforce Lort”. En anden person så til, mens kameraerne blev sat op, men han råbte ud, “at de ikke aner, hvad de har sagt ja til”.

Politiet har tidligere brugt videooptagelser til at dokumentere hashhandel. Det skete i operation “Nordlys”, der var rettet mod den organiserede hashhandel på Christiania.

Videooptagelser indgik i en del af bevismaterialet, der fik 76 personer dømt i seks sager.

/ritzau/