Påsatte brande går ud over otte køretøjer i København

Striben af bilafbrændinger i det storkøbenhavnske område fortsætter. Natten til onsdag er det gået ud over mindst otte køretøjer, oplyser politiet.

Værst gik det ud over en række af biler i Sydmarken i Gladsaxe. Her blev en varevogn og fem biler brændt af.

Her tv-optagelser fra Hovmestervej i Københavns Nordvestkvarter.

– Vi har lavet de indledende undersøgelser, og teknikere skal nu fastslå, om branden er startet i en bil og så har bredt sig, eller hvordan det hænger sammen, siger vagtchef Lars Guldborg fra Københavns Vestegns Politi.

Politiet hører gerne fra vidner, der eventuelt har set noget mistænkeligt i området inden brandene, som politiet fik kendskab til 1.58 natten til onsdag.

Også i Københavns Nordvestkvarter blev der natten til onsdag sat ild til mindst én bil.

Klokken 1.47 får politiet en melding om, at to biler på Hovmestervej brænder. Det er usikkert, om der er sat ild til begge, eller om flammerne fra den ene har antændt den anden.

Ildspåsættelserne er blot de seneste i en række pyromanbrande mod biler i de københavnske gader, som har stået på siden sidste weekend.

Onsdag i sidste uge offentliggjorde Københavns Politi et billede af en mistænkt, som efterfølgende blev anholdt. Det viste sig at være en 21-årig mand, og han blev sigtet for at stå bag en stribe ildspåsættelser.

Torsdag blev manden fremstillet i grundlovsforhør og blev varetægtsfængslet på baggrund af en mistanke om at stå bag to tilfælde af brandstiftelse.

/ritzau/