Sort stationcar kan fælde mænd bag bandedrab i København

En sort stationcar kan vise sig at være et afgørende spor i politiets jagt på gerningsmændene til et banderelateret skyderi på Hans Knudsens Plads i København.

Her blev fire personer om aftenen fredag 7. oktober ramt af skud. En af dem, en 30-årig mand fra hovedstadsområdet, overlevede ikke.

Her optagelser fra gerningsstedet – blandt aqndet en tandlægeklinik, som blev gennemhullet af vildfarne kugler.

Tirsdag har Københavns Politi valgt at frigive oplysninger om gerningsmændenes køretøj.

Der er tale om en stationcar af mærket VW Passat, som blev stjålet en måned inden forbrydelsen på tankstationen Circle K i Brøndby.

Politiet håber nu på at modtage oplysninger om, hvilke personer der er blevet set i bilen i den måned, der er gået fra 7. september, hvor bilen blev stjålet, og frem til den blev fundet udbrændt 12 minutter efter skyderiet.

– Derudover vil vi gerne høre fra vidner, der kan have set bilen stå parkeret i kortere eller længere tid, siger vicepolitiinspektør Torben Svarrer.

Han bemærker, at bilen i tiden frem mod skyderiet “med stor sikkerhed” har været forsynet med flere forskellige stjålne nummerplader.

På gerningstidspunktet var den udstyret med registreringsnummeret AD25161.

I forbindelse med forbrydelsen blev bilens fører siddende bag rettet, mens en passager steg ud og affyrede mellem 25 og 30 skud.

Til politiet har vidner fortalt, at der efter deres opfattelse var tale om en rendyrket likvidering af den 30-årige. Ifølge Ritzaus oplysninger var den dræbte tidligere medlem af bandegrupperingen Brothas Souljaz.

Hos Københavns Politi bekræfter vicepolitiinspektør Torben Svarrer, at skyderiet efter alt at dømme udspringer af en konflikt i bandemiljøet.

Også to af de sårede på henholdsvis 19 og 32 år er kendt fra det københavnske bandemiljø. Det fjerde offer var en dreng på 15 år.

Efter skyderiet 7. oktober flygtede gerningsmændene nordpå i høj fart via Hans Knudsens Plads og Helsingørmotorvejen.

Klokken 22.34 blev bilen sat i brand på en lille grusparkering i Kongens Lyngby. Bilen udbrændte totalt.

/ritzau/