Politi: Et af ofrene for skyderi i Emdrup var tilfældigt

En 49-årig mand var tilsyneladende et tilfældigt offer, da han søndag eftermiddag blev ramt af skud ved en kiosk på Emdrupvej i København.

Det oplyser vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Torben Svarrer.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

– Det er en almindelig familiefar, der ikke har fjender som sådan. Han er der tilfældigvis, da skyderiet sker. Da han løber ud af kiosken, hvor en 21-årig bliver skudt ude foran, bliver han også skudt, siger Torben Svarrer.

Både den 49-årige og 21-årige blev kørt til Rigshospitalets Traumecenter. Den 49-årige er tilsyneladende uden for livsfare, mens den anden mand fortsat er i kritisk tilstand.

– Den 49-årige er i bedring, og vi har kunnet tale med ham, siger Torben Svarrer.

Politiet arbejder med en teori om, at den 21-årige mand var skuddenes egentlig mål.

– Vores vurdering er, at man er gået målrettet efter den 21-årige. Vi kan ikke sige hvorfor, og vi har intet motiv, men vidneafhøringer og tekniske fund indikerer, at han var målet, siger vicepolitiinspektøren.

Ingen personer er blevet anholdt i forbindelse med sagen.

Selv om motivet til skyderiet ikke står klart, tyder noget på, at det hænger sammen med en anden skudepisode knap et døgn forinden.

Lørdag aften blev en 22-årig mand skudt i benene i Københavns Nordvestkvarter, og ifølge Torben Svarrer er der sandsynligvis en sammenhæng mellem de to episoder.

– Der er nogle ting ved de to skudepisoder, der peger på, at de har noget med hinanden at gøre, men jeg kan ikke give detaljer om, hvorfor de kan have en sammenhæng, siger han.

– Vi har ikke anholdt nogen. Der er stadig mange uafklarede ting, og vi skal og er i gang med den brede efterforskningspensel, lyder det videre.

Han peger på, at politiet både skal afhøre flere vidner og de forurettede, hvis det bliver muligt. Yderligere skal de tekniske spor undersøges nærmere.

/ritzau/