Politiet lukker hashboder efter fire års indsats

Københavns Politi er fredag i gang med fjerne hashboder i Pusher Street i Christiania.

Der er tale om en større aktion, som muligvis er kulminationen på en næsten fire år lang målrettet indsats mod den organiserede hashhandel.

Like localeyes.dk på Facebook

Nu er de kriminelle så pressede, at beboerne har en mulighed for at indrette Pusher Street til et trygt område, lyder det fra politiet i en pressemeddelelse.

Pusher Street har i årevis sikret mange mennesker ulovlige indtægter fra organiseret salg af hash.

Med aktionen håber politiet endeligt at kunne fortrænge organiseret kriminalitet og åbenlys handel med hash. På et pressemøde tidlig fredag eftermiddag oplyste politiet, at omkring 30 boder var blevet revet ned og 17 personer anholdt.

Siden 2012 har en særlig gruppe betjente i Taskforce Pusher Street jagtet såvel købere som sælgere og de personer, der er beskæftiget med at importere hash.

Tidligere har vicepolitiinspektør Poul Kjeldsen i Københavns Politi skønnet den årlige omsætning til cirka en milliard kroner.

Betjentene har beslaglagt hash til en værdi af 255 millioner kroner siden september 2012, fremgår det af fredagens pressemeddelelse.

Samtidig har ordensmagten inddraget kontanter for cirka 31 millioner kroner hos de mange sigtede.

I alt er fem ton hash, skunk og pot blevet beslaglagt i perioden. Også 180.000 joints har ordensmagten fundet.

Undervejs har der været flere voldelige sammenstød i forbindelse med politiets aktioner mod den ulovlige handel.

Fjernelsen af boderne sker i øvrigt på et tidspunkt, hvor retssystemet er ved at være færdig med at behandle et stort sagskompleks om organiseret hashhandel.

Østre Landsret har afsagt et par domme, og flere følger i de kommende uger. I komplekset, som kaldes “Operation Nordlys”, er 76 personer dømt.

/ritzau/