Pyroman hjemsøger stationsskur: Påsat brand igen i nat

Siden august måned har skuret på Stæremosen Station i Gilleleje været ramt af en række småbrande.

Fire af brandene har nu krævet brandvæsnets udrykning, og natten til tirsdag blev venteskuret alvorligt medtaget af den fjerde påsatte brand.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

De seneste brande har tydeligt været påsat, der er brugt papir af forskellig art til bl.a. at sætte ild til bænken i skuret, ligesom der også er blevet sat ild til selve væggen i skuret flere gange.

Kl. 00.01, natten til tirsdag, blev brandfolkene i Gilleleje igen sendt af sted til ildløs i skuret – og denne gang brændte både en del af væggen og omkring halvdelen af taget på skuret.

Den ukendte gerningsmand havde tydeligt sat ild til væggen i det fjerneste højre hjørne, herfra havde ilden bredt sig opad og op gennem loftet til selve tagkonstruktionen.

Ilden havde ædt sig gennem taget, og flammerne stod op i luften da brandkøretøjerne ankom efter få minutter, hvor et røgdykkerhold gik løs på ilden med det samme.

Ilden inde i selve skuret blev hurtigt slukket, mens det blev nødvendigt at rive en hel del tagsten af for at komme ilden til livs inde under tagstenene.

Skuret er efterhånden kraftigt medtaget af de mange påsatte brande, og i området frygter man at der er tale om en regulær pyroman. En vej knap 500 meter fra stationen har oplevet afbrændte skraldespande og en bilbrand i samme periode, som de påsatte brande har plaget Stæremosen Station.