Yahya Hassan fængslet for grov vold efter skudepisode

Digteren Yahya Hassan er i et grundlovsforhør ved Retten i Aarhus mandag eftermiddag blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Han er sigtet for grov vold og ulovlig våbenbesiddelse efter en skudepisode søndag aften.

I grundlovsforhøret nægtede den 20-årig digter sig skyldig, og han kærede på stedet varetægtsfængslingen til landsretten.

I alt blev der affyret fem skud ved Fjældevænget i Hasle søndag aften, og en 17-årig dreng blev ramt i foden. Han er dog uden for livsfare.

Senere på aftenen blev Yahya Hassan anholdt på en adresse i Rønde.

Både anklager og forsvarer bad om lukkede døre ved grundlovsforhøret, hvilket dommeren efterkom. Derfor er det uvist, hvad Yahya Hassan har forklaret om episoden.

LÆS OGSÅ: Tv: Yngre mand såret af skud i Aarhus
Der var et massivt presseopbud ved grundlovsforhøret, hvor digteren mødte op med armen i gips efter en episode for nylig, hvor han blev kørt ned. Han har selv forklaret, at han løb ud foran en bil for at slippe væk fra nogle forfølgere.

Iført sort joggingtøj og sorte klipklappere bekræftede han beredvilligt sit navn og sin fødselsdato, før dommer Mette Søgaard Vammen lukkede dørene til retsmødet.

Yahya Hassan har i den seneste tid været særdeles aktiv på de sociale medier, hvor hans adfærd på især Facebook har skabt stor debat på digterens profil.

I februar blev han sigtet for at have kørt bil i narkopåvirket tilstand. Det betød efterfølgende, at Nationalpartiet gav den 20-årige aarhusianer sparket fra partiet.

LÆS OGSÅ: Tv: 17-årig såret af skud i Aarhus
Til avisen Metroxpress sagde Hassan forleden, at han har været udsat for tre drabsforsøg inden for de seneste to måneder.

Yahya Hassan mener, det er hans islamkritiske digte, som har fået stærke kræfter i det islamiske miljø til at stræbe ham efter livet.

/ritzau/