Fyns Politi advarer om træer og vand på vejene

Fyns Politi advarer om, at der fredag morgen fortsat kan ligge en del vand og også væltede træer på vejene på Langeland og Sydfyn efter et kraftigt regnvejr torsdag aften.

Her tv-optagelser fra Langeland

– Værst gik det ud over Langeland, Tåsinge og Svendborg, hvor kloakdæksler røg af på grund af de store mængder vand, der faldt på kort tid, skriver politiet i en pressemeddelelse.

– Politiet advarer i den forbindelse om, at der i morgen tidlig (fredag, red.) fortsat kan ligge vand på vejene, og at man derfor skal være meget forsigtig med at gå og køre på vejene, fordi det kan være svært at se, at der er et dybt hul, hvor der plejer at være et dæksel.

Én person kom torsdag til skade i et færdselsuheld, da hans bil blev ramt af et træ, der væltede. Han er ikke alvorligt kvæstet.

Generelt er Ærø, Svendborg og særligt Langeland ramt af voldsomt vejr.

Beredskabsstyrelsen er natten til fredag til stede i områderne med pumper, motorsave og andet udstyr for at hjælpe med at rydde op.

Politiet har også en anden opfordring til fynboerne og langelænderne.

– Da det vand, der er strømmet ind på vejnettet, kan stamme fra kloaker, skal man ikke soppe eller ligefrem bade i det, da det kan indebære en sundhedsrisiko, skriver Fyns Politi.

/ritzau/