Holbæk-sag mørklægges: Pige i grundlovsforhør bag dobbelt lukkede døre

Offentligheden skal ikke have besked om, hvad en pige fra Nordvestsjælland konkret mistænkes for at have gjort.

Det har dommer Anette Rahr Codam besluttet, efter at både anklager Peter Ahleson og forsvarer Jørgen Spilcker i et grundlovsforhør i Retten i Holbæk har bedt om såkaldt dobbelt lukkede døre.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Det betyder, at tilhørerne ikke får information om de sigtelser, som politiet har rejst.

Normalt læses sigtelser højt i grundlovsforhør, også selv om de foregår bag lukkede døre. Dette betyder, at den anholdtes forklaring holdes hemmelig – men altså ikke, hvad sagen drejer sig om.

Den 15-årige pige er iklædt lys jakke, lyse cowboybukser og brune støvler. Ved første øjekast er der intet, der afslører, at hun ifølge TV2’s oplysninger er mistænkt for terrorbilligelse og besiddelses af sprængstoffer.

Med sit lange mørke hår ligner hun en hvilken som helst anden 15-årig pige. Ved grundlovsforhørets begyndelse virker pigen fattet, men lavmælt, når dommeren spørger ind til hendes navn og alder.

Det sker kun meget sjældent, at grundlovsforhør foregår bag dobbelt lukkede døre.

Anholdelsen skete onsdag klokken 12.20. I mange timer afviste politiet at sige noget som helst om sagen.

Først torsdag formiddag umiddelbart før grundlovsforhøret bekræftede Midt- og Vestsjællands Politi, at der var sket en anholdelse.

Heri omtales pigen dog ikke. Politiet oplyser blot, at “en person” er blevet anholdt, og at anholdelsen er sket i Holbæk-området.

Tidligere torsdag har man dog bekræftet, at hærens ammunitionsryddere og kriminalteknikere blev tilkaldt onsdag til en ransagning af en villa i landsbyen Kundby.

Her bor pigen med sin mor, oplyser TV 2.

/ritzau/