Tv: Mand er fængslet for import af cannabis til syge mennesker

En mand, der behandler smerteplagede mennesker med cannabis, er fredag blevet varetægtsfængslet i et grundlovsforhør i Hillerød.

Den 39-årige mand sigtes for at overtræde narkoparagraffen i straffeloven, men han nægter sig skyldig.

Like localeyes.dk på Facebook

Kristian Mærsk forlader retten i Hillerød og får lov til, at hilse på sin kæreste og hund inden han bliver kørt væk i en civilpolitibil. Narurlægen måtte dog ikke udtale sig til Local Eyes’s kamera.

Tidligere er manden stået frem i medierne og har fortalt om, hvordan kræftpatienter kan få lindret deres smerter, hvis de behandles med cannabis-produkter.

Men torsdag aften dukkede politiet op hos manden i Smørum, hvor betjente blandt andet beslaglagde 92 friske hampplanter.

For et par år siden fortalte den anholdte, at han har hjulpet i hundredvis af smerteplagede mennesker.

På nettet reklamerer han med forskellige produkter for “Gør det selv helse”.

For eksempel tilbydes “stærk THC honning”, men på hjemmesiden er der et nyt budskab med røde bogstaver: “OBS: Vi tager ikke imod bestillinger i øjeblikket!”.

Politiet hævder blandt andet, at han har forsøgt at importere cirka 130 kilo hamp med stoffet THC via et firma i Tjekkiet. Desuden skal han have bestilt en maskine til “opvejning af ulovlige stoffer,” påstår politiet.

– Han nægter sig skyldig, siger anklager Bernt Farver til Ritzau fredag eftermiddag.

I sigtelsen indgår, at den 39-årige på hjemmeadressen havde gang i syv væksthuse med hampeplanter, og at han på forretningsadressen lå inde med en række cannabisprodukter, som var til salg.

Den 39-årige er fængslet frem til 10. marts.


Kristian Mærsk får lov til at hilse på sin kæreste inden han bliver kørt væk.

Et farvel til sin hund er der også tid til.

Naturlægen bliver sat ind i en civilpolitibil og kørt væk fra retten i Hillerød.

/ritzau/