Bygningen rystede: Rambuktyve slap af sted med hæveautomat

Ukendte gerningsmænd har natten til tirsdag udført et rambuktyveri mod Danske Bank på Algade 15 i Ringe på Fyn.

Like localeyes.dk på Facebook

Det lykkedes de formentlig tre personer at slippe af sted med bankens hæveautomat, efter at de havde braget en gummiged gennem facaden.

11 personer, der bor oven på banken, er blevet evakueret på grund af risiko for sammenstyrtning.

– Vi får anmeldelsen klokken 02.25 om, at der er et rambuktyveri i gang dernede. Man kan se en stor gummiged og tre personer, fortæller vagtchef Hans Frederiksen fra Fyns Politi til Ritzau.

– Gummigeden bliver kørt ind i banken, så hele facaden bliver flået fuldstændig væk. Så får man fat i hæveautomaten, får den med ud og op på en trailer, der holder tilkoblet en sølvgrå personbil, fortsætter vagtchefen.

Bilen – en stationcar, der menes enten at være en Audi eller en Toyota – kørte fra stedet i sydlig retning. Gerningsmændene havde smidt partisansøm på kørebanen ved Ringe N. og Ringe C.

– Det er selvfølgelig, for at politiet skal punktere. Det lykkedes så ikke for dem, for vi var blevet fortalt, at der lå søm et sted, og så var vi klar over, at de også kunne ligge andre steder, og det gjorde de så også, siger Hans Frederiksen.

Det er endnu ikke lykkedes politiet at finde frem til hverken gerningsmænd eller deres køretøj. Signalementet af mændene er sparsomt og begrænser sig til, at de bar masker og mørkt tøj. To af dem talte dansk.

De 11 personer, som er blevet evakueret fra lejligheder over banken, er alle blevet genhuset. Seks er kommet på hotel, mens resten har fundet en seng at sove i hos familier eller venner. Det er uvist, hvornår de kan vende tilbage.

Foruden skaderne på bankbygningen er en café over for banken også blevet slemt beskadiget, da gummigeden bakkede ind i caféens facade.

– Her har vi også været ovre at understøtte, for det ser ikke så godt ud derovre, fortæller Hans Frederiksen.

Politiet hører gerne fra eventuelle vidner eller personer, der måtte have set den sølvgrå stationcar. Man kan henvende sig på 114.

/ritzau/