Netto butik styrtet sammen: Rullemarie sendt i aktion

Lørdag eftermiddag styrtede taget på den kun 11. måneder gamle Netto sammen, heldigvis knagede det noget et øjeblik før sammenstyrtningen.

Omkring kl. 16.45, lørdag eftermiddag, styrtede den knap et år gamle Netto butik i Dronningmølle i Nordsjælland sammen.

Ifølge vidner var butikken pænt besøgt af kunder, da det pludselige kollaps skete.

Politi, ambulance og redningsmandskab fra Falck i Gilleleje var fremme kort efter alarmopkaldet til 1-1-2 om den sammenstyrtede butik.

I løbet af kort tid blev butikken vurderet til at være så truet af større sammenstyrtning, at halvdelen af Dronningmølle Strandvej blev afspærret og civile beordret på afstand for ikke at risikere at blive ramt af bygningsdele, hvis bygningen pludselig skulle kollapse totalt.

Politihjemmeværnet blev alarmeret til afspærring og bevogtning af bygningen, men blev afblæst igen da der blev besluttet en større og langvarig afspærring af butiksområdet og samtidig indsat 24-timers hundevagt på området.

Det vigtigste for Nordsjællands Politi var at få fastslået, om der var personer fanget i den sammenstyrtede bygning, og til det formål blev EOD tilkaldt med bomberobotten Rullemarie.

Bygningens tag sank yderligere sammen i løbet af de næste timer, og taget er styrtet ned på begge sider af taget – der hvor skaderne er mest synlige er ud mod P-pladsen på butikkens bagside.

En elektriker blev også tilkaldt for at slå butikkens strøm fra, det blev gjort for at hindre brand på grund af ødelagte el-installationer, men der medfører også, at alt mad på køl eller frost skal destrueres efterfølgende.

Formentlig kan der være tale om at alle madvarer i butikken skal destrueres grundet nedstyrtningen.

Ved 19-tiden ankom EOD og kort efter rullede Rullemarie ind i butikken som blev grundigt gennemsøgt.

Via robottens samtaleanlæg blev der også lyttet efter mennesker og kaldt på eventuelle indespærrede, men heldigvis viste den særdeles grundige eftersøgning, at der ikke var nogen mennesker fanget i den kollapsede bygning.