Redningsaktion: Kat sad fanget i fire dage i et gadekær

En kat som havde siddet fanget ude midt i et gadekær i Græsted. En anmelder havde kontaktet Dyrenes Beskyttelse som bad Brandvæsnet i Gribskov om hjælp – hvilket de afviste. En mand tog derefter sagen i egen hånd og tog vaders på og gik ud i søen og fik reddet den efterhånden noget forkomne kat ind på land.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Katten har mindst siddet ude på bevoksningen i fire døgn, den blev opdaget her af en lokal beboer som fredag kontaktede Dyrenes Beskyttelse idet katten ikke var kommet i land af sig selv. Den var desuden afkræftet, idet den var holdt op med at kravle i træerne, men nu bare lå på bunden af bevoksningen.


Se katten blive reddet ind på land.

Katten var blevet fanget da isen på gadekæret tøede op, og pludselig kunne den ikke komme retur til land…Præcist hvor længe katten har opholdt sig på bevoksningen er ukendt, men mindst fire dage – måske endnu længere.

Dyrenes beskyttelse var rystede over at blive afvist af brandvæsnet, men omvendt glade for hjælpen fra den lokale unge mand – det sparede Dyrenes beskyttelse for udgiften ved at tilkalde Falck.


Katten var gået ud over isen på gadekæret og blev fanget på en lille ø da isen smeltede væk.

Katten er nu kommet ind til en lokal dyrelæge, som skulle se efter chip, og muligvis finde frem til en ejer. Dyrenes beskyttelse frygtede dog at katten kunne have taget skade på bla. de indre organer efter den langvarige sultetur på gadekærets midte, og det var bla. derfor den blev kørt til check i stedet for at blive sat fri på stedet med det samme.

Katten var også meget afkræftet, så maden blev guffet på stedet.