Borgmester forfærdet over hærværk mod muslimsk gravplads

Få timer efter det kom frem, at det kom frem i pressen, at der har været hærværk mod den muslimske gravplads på Korsløkke Kirkegård i Odense, besøgte byens borgmester Anker Boye stedet. Han er forfærdet over det omfattende hærværk.

Like localeyes.dk på Facebook

Det er en vandalisering af muslimske grave i et omfang vi aldrig har set før. I Odense har vi aldrig været udsat for for noget lignende som det vi ser her, siger Anker Boye til Local Eyes.

I løbet af weekenden har ukendte gerningsmænd smadret omkring 50 muslimske gravsteder. Gerningsmændene har smadret mange gravsten. En mand fortæller Anker Boye, at han fandt sin fars gravsten smadret ved en anden grav.

det er rigtig voldsomt. Det er store gravstene som er smadret ned i andre gravstene. Det er en systematisk vandalisering af gravsteder herude, siger Anker Boye til Local Eyes.

Ud over Anker Boye besøgte den tidligere politikere Asmaa Abdol-Hamid også gravstedet og var ligeledes forfærdet over det omfattende hærværk.

Anker Boye opfordrer borgerne i Odense at samles ved gravpladsen i morgen onsdag kl.19.00 og tænde et lys og på den måde tage afstand for denne vandalisering.