Kraftig lyn flækker skorsten: Tusindvis af lynnedslag har hærget Danmark

Mens Vestdanmarks nattesøvn har været forstyrret af voldsomt torden og regnvejr, har Østdanmark kunne sove igennem og vågne til sol.

Like localeyes.dk på Facebook

I Odense fik beboerne af denne villa på Baumgartensvej sig noget af en morgenforskrækkelse. Et kraftigt lyn slog ned i deres hus og flækkede skorstenen.

Mens torden, lyn og skybrud hærgede på Fyn og i Jylland havde folk på den anden side af Storebælt en rolig nat. Og den ulige fordeling af sol og vind ser ud til at fortsætte resten af dagen.

– Resten af dagen vil der være byger og forsat mulighed for lokale skybrud på Fyn og Jylland, mens Pride Paraden i København er heldig med vejret, fortæller vagthavende ved DMI, Michael Skelbæk.

I de tidlige morgentimer er det især Fyn, der har fået massive vandmasser, hvor der flere steder har været skybrud.

– Status er, at det kraftigste skybrud, der er registreret, er i Svendborg-området, hvor der er faldet 20 millimeter på tyve minutter, siger Michael Skelbæk, der fortæller, at de kraftige byger falder geografisk meget forskelligt.

I løbet af dagen forventes det, at striben med det kraftige uvejr bevæger sig fra Fyn og videre ind over trekantområdet.

Samtidig forventes byger at ramme hele Fyn og Jylland, med undtagelse af Nordjylland, resten af lørdagen.

Ud over de store vandmasser på Fyn i morgen- og nattetimerne har uvejret især været voldsomt i Syd- og Sønderjylland, hvor man blandt andet i Højer har haft et voldsomt skybrud, hvor der faldt 19 millimeter vand på en halv time.

Hvad der nok har forstyrret allermest i Fyn og Jylland er bulder og brag fra store mængder af lynnedslag, der har oplyst himlen natten igennem.

Lynnedslagene måles samlet for både Danmark, Nordtyskland og Nordsøen, og her er der lørdag er målt 7522 lyn, oplyser DMI.

Selvom man altså kan trække lidt lyn fra, så har de mange nedslag uden tvivl været “ret heftigt”, lyder det fra DMI.

/ritzau/