Tv: Uroligheder under islamkritisk demonstration

Fem blev anholdt, da en anti-islamistisk demonstration og en moddemonstration satte præg på centrale gader i det indre København lørdag eftermiddag.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Det var den islamkritiske organisation For Frihed, det tidligere Pegida, der havde indkaldt til demonstrationen, der startede på Axeltorv under stor politibevågenhed og endte ud i et optog i indre København.


Her ophæver politiet forsamlingen og trænger mod-demonstranterne væk fra den islamkritiske demonstration.

En politieskorte med seks betjente på motorcykler og flere salatfade banede vejen for de omkring 100 demonstranter, der bevægede sig fra Axeltorv og endte i Nyhavn.

Samtidig fulgte et stort opbud af gående betjente, der dannede en beskyttende bræmme mellem For Frihed-optoget og en lige så stor moddemonstration, der fulgte med.

Det blev først til kortvarig tumult undervejs, da optoget drejede fra HC. Andersens Boulevard ind på den langt smallere Stormgade ved Nationalmuseet.


Klik og se mere tv.

Her kom flere moddemonstranter i klammeri med politiet og et fåtal af dem blev holdt nede på jorden.

Senere blev moddemonstranterne kortvarigt advaret om anholdelser i politiets megafoner, da de forsøgte at afskærme For Frihed-demonstrationen med en menneskekæde tæt ved Christiansborg Slotsplads.

Men først da optoget stoppede i Nyhavn skred politiet ind over for fem mod-demonstranter og anholdt dem.

– Den ene for vold mod tjenestemand, oplyser Henrik Blandebjerg, vicepolitiinspektør i Københavns Politi til Ritzau.

Politiet havde på forhånd forberedt sig på uroligheder efter en lignende demonstration for to uger siden endte med, at politiet måtte trække stavene mod moddemonstranter og anholde to.


Lars Hedegaard holder tale ved en antimuslimsk demonstration i København den 6 februar.

Ud over optoget trak For Frihed demonstrationen opmærksomhed, fordi Lars Hedegaard, tidligere formand for Trykkefrihedsselskabet, var blandt talerne på Axeltorv.

Han deltog dog ikke i det følgende optog.

/ritzau/