Politiet: Større veje på Sjælland er farbare igen

Borgere i Nordsjælland og på den københavnske vestegn kan igen køre – men kun på større veje. Det oplyser politiet i de to politikredse.

Like localeyes.dk på Facebook

Meddelelsen kommer efter, at en beredskabsmeddelelse tidligere natten til søndag frarådede udkørsel. Beredskabsstyrelsen understreger på Twitter, at al kørsel i de sneramte regioner skal ske med største forsigtighed.

– Vi advarer om, at der kan være nedfaldne ledninger, grene og væltede træer. Den tidligere advarsel mod al udkørsel er ophævet igen, men al kørsel skal stadig ske med største forsigtighed, står der i meddelelsen.

Snestormen ramte lørdag eftermiddag Sjælland og enkelte andre steder. Flere steder er der faldet store mængder sne.

DMI håber på i løbet af formiddagen søndag at kunne fortælle, hvor store mængder sne, der er tale om.

De kommende timer kan der blive lagt til de mængder, der allerede er kommet, selvom det efterhånden bliver af en vådere karakter.

– Det er efterhånden gået over i slud de fleste steder på Sjælland. Det bliver mere og mere i den våde afdeling de kommende timer. Det varer ved nogle timer endnu, siger meteorolog Anja Bodholdt til Ritzau.

– Men efterhånden i løbet af formiddagen bliver det mindre intenst. Det ser ud til, at det bevæger sig vestover og svækkes, tilføjer hun.

Det betyder, at Fyn og den sydlige halvdel af Jylland også vil få enten sne eller slud frem til søndag middag, forudsiger DMI.

/ritzau/