Brand i halmpresser antænder en stor mark med traktor

Onsdag eftermiddag kl. 17.52 udbrød der en voldsom brand i en halmpresse under høstarbejde. Inden ilden var slukket var en traktor, halmpressen og 12.000 m2 mark brændt.

Like localeyes.dk på Facebook

Landmanden forsøgte at trække den brændende halmpresser i sikkerhed af marken. Men det lykkes ikke, da den allerede var overtændt og landmanden måtte flygte i sikkerhed.

Brandkøretøjerne kom frem til brandstedet kort efter, og her havde ejerne af marken allerede fået indsat en traktor med en plov, som pløjede et brandbælte mellem den brændende mark og en lade proppet med tørt hø og halm.


KLIK og se mere fra branden.

Brandfolkene angreb ilden med bla. en vandkanon som er monteret på en af tankvognene, samt flere højtryks-slanger oppe fra taget på brandsprøjten.

Ilden nåede at hærge et område på ca. 12.000 m2 inden brandfolkene fik kontrol på flammerne.

Indsatsen gjaldt i første omgang alene om at stoppe spredningen af ilden på marken, mens traktoren og halmpressen fik lov til at brænde videre da begge dele var umulige at redde.

Gribskov Kommune’s Indsatsleder Hans Jørn Jensen vurderer at der i alt brændte omkring 12.000 m2 af den høstede mark, ingen personer kom noget til under branden, og det formodes at ilden er opstået ved en fejl i halmpresseren.


KLIK og se flere tv-optagelser fra branden.