Tv: Provo-kunstner demonstrerer imod politiets ”flagfobi”

Provo-kunstner Uwe Max Jensen aktionerede fredag eftermiddag på Glyptoteket mod Københavns Politi, som han mener har flagfobi. Uwe forsøgte først at hænge det tibetanske flag op på en balkon inde på Glyptoteket. Da det ikke helt lykkes, hængte han flaget op på en skulptur i Glyptotekets have.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Uwe mener at Københavns Politi noget imod flag. Han tænker især på den aktuelle sag, hvor politiet fjernede demonstranter med det tibetanske flag i København under et statsbesøg fra Kina. Og den 25. september blev Uwe selv anholdt da han viftede med Islamisk Stats flag i den samme have.

– Jeg har fundet ud af at Københavns Politi har to tabuer. Det Islamisk Stats flag og det tibetanske flag. Sidste gang brugte jeg det Islamisk Stats flag. Denne gang bruger jeg det tibetanske flag, udtaler Uwe Max Jensen til Local Eyes.

Disse forhold fik kunstneren til at aktionere i dag. Han forsøgte først at hænge det tibetanske flag op på en balkon på Glyptoteket. Men adgangsvejen var afspærret da der er ombygning. Derefter gik Uwe rundt i den tilhørende udendørs have og viftede med flaget. Han fastgjorde derefter flaget til skulpturen som hedder ”Trold der lugter kristenblod” af Niels Hansen Jacobsen.


Klik og se mere af Uwes demonstration.

– Jeg gør mig i at tage tabuer op. Det kan være tabuer om kropsvæsker og nøgenhed. Så har jeg fundet ud af at flag også kan være en slags tabu, siger Uwe til Local Eyes.

I modsætning til sidste gang hvor han blev anholdt da han viftede med det Islamisk Stats flag, kom politiet ikke denne gang.