Redningsaktion i Øresund: To unge drev rundt på jetski

Fredag aften blev politi og redning kaldt ud til en redningsaktion i Øresund. To unge drev rundt på havet en km fra Gilleleje, da deres jetski var gået i stykker.

Like localeyes.dk på Facebook

De to unge mænd, begge i 19 – 20-års alderen, drev hjælpeløst rundt på havet, idet et stykke tov var suget ind i fartøjets jetdrev og havde givet motorstop.

De var begge iført våddragter, og havde forsøgt at afhjælpe problemet, men havde blot opnået, at de begge var blevet meget kolde – og de drev fortsat udad mod den trafikerede sejlrende.

Via en mobiltelefon fik de unge mænd slået alarm til 1-1-2, og redningsbåden Rescue Gilleleje blev sendt af sted mod positionen som var omkring Dronningmølle / Munkerup.

Her fik redningsfolkene kontakt med de nødstedte unge, og fik dem hjulpet i sikkerhed i redningsbåden. Jetskien blev trukket ind til Hornbæk Havn hvor Indsatsleder, ambulance og yderligere redningsfolk afventede.


De to unge blev hjulpet ind til land med et redningsfartøj.

Det viste sig dog at de to unge var uskadt, udover at de frøs lidt efter turen i det kølige vand. De blev begge hjulpet retur til deres bil som stod i Gilleleje Havn, mens den defekte Jetski blev fortøjret i Hornbæk Havn.