Se kunstner blive anholdt: Viftede med IS-flag på Glyptoteket

Provo-kunstneren Uwe Max Jensen er fredag eftermiddag blevet anholdt på Glyptoteket i København under en aktion mod Islamisk Stat.

Like localeyes.dk på Facebook

Uwe Max Jensen ville udstyre skulpturen – ‘Trold, der vejrer kristenblod’ – med flaget.

Vi lever i en ny tid, hvor det ikke er trolde, der truer kristne, men derimod islamister i primært Mellemøsten, lyder det fra kunstneren i en pressemeddelelse.

Uwe tog en sort affaldssæk på hovedet og gik rundt i Glyptotekets have og viftede med et Islamisk Stat-flag.

Uwe gik først op på skulpturen ”Moderne Pige” og viftede med IS-flaget. Men han nåede dog aldrig over til skulpturen ‘Trold, der vejrer kristenblod’.

Efter få minutter dukkede nogle civilbetjente op og anholdte ham. Uwe ville dog ikke helt frivilligt stoppe sin provo-performans og klamrer sig fast til statuen. Betjentene måtte nærmest rive ham ned fra statuen imens Uwe råbte Halal. Han blev herefter i håndjern ført ud af haven og kørt ind på politistationen.

Hvad Uwe Max Jensen er sigtet for er endnu uvist.


KLIK og se hele videoen.

Uwe Max Jensen har tidligere udført nogle meget provokerende performans, hvor han blandt andet har skænket Københavnerne en ny vandskulptur. Han tissede ned på Strøget fra Rundetårn.

I protest imod den skæve fordeling af kunstmidler, gik Uwe ind i Statens Kunstfond i København og lavede en lort på gulvet.

Han har også malet en valgplakat af en DF politiker med sin tissemand.

Under Aarhus festuge malede han sig sort og brændte et sydstatsflag af.