Cirkus Frihed: Anti-islamistisk demonstration

Hvis man ikke vidste bedre, kunne man få det indtryk, at der skete noget helt vildt på Vesterbro mandag aften. Men der var hverken krig eller undtagelsestilstand – det var bare ”cirkus Frihed”.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Op mod 200 betjente var mandag aften på arbejde for, at sikre den islam-kritisk demonstration ‘For Frihed’ mod larmende anti-facistiske mod-demonstranter.


Den islam-kritiske demonstration bliver beskyttet af en mindre hær af betjente.

 

For Frihed, som tidligere hed Pegida er imod islamiseringen af Danmark og har demonstreret hver eneste mandag siden januar. De sidste fem mandage har der været tumult mellem politiet og mod-demonstranter. Flere gange har betjentene trukket deres knipler og mange demonstranter er blevet anholdt.

Denne mandag havde mod-demonstranterne udtænkt en ny strategi. Da ‘For Frihed’, tidligere kendt som Pegida, skulle holde taler på Akseltorv, begyndte mod-demonstranterne at juble og råbe. Det var stort set umuligt, at høre talerne for de højlydte mod-demonstranter.

En mindre hær af betjente stillede sig op mellem parterne og da For Frihed skulle marchere, blev de anti-facistiske mod-demonstranter holdt tilbage. Imens kunne den islam-kritiske demonstration fortsætte, skarpt fulgt af en mindre hær af betjente.

Derefter blev alle mod-demonstranter som kom for tæt på tilbageholdt af betjentene.


Enhver mod-demonstrant som kom tæt på de islam-kritiske demonstranter, blev fjernet om nødvendigt med magt af betjentene.

Sidste mandag blev 38 mod-demonstranterne anholdt/tilbageholdt for selv de mindste forseelser, som at gå over for rødt eller råbe slagord mod de anti-islamistiske demonstranter. Demonstranterne blev sigtet af politiet for en bred vifte af overtrædelser, nogle efter færdselsloven, nogle efter ordensbekendtgørelsen og andre efter naturbeskyttelsesloven, fx fordi de havde smidt affald på gaden.

Den samme strategi havde betjentene også denne mandag. Alle personer som politiet mente var mod-demonstranter og som kom i nærheden af de islam-kritiske demonstranter, blev straks tilbageholdt. Local Eyes’s fotograf så bla. en ung kvindelig mod-demonstrant gå over for rødt lys. Hun blev straks omringet af fem betjente og sigtet for sin forseelse.