Islam-kritisk demonstration: Råber du op – bliver du anholdt

Politiet havde ikke meget tålmodighed under en islam-kritisk demonstration i København mandag aften. Hver gang en moddemonstrant råbte op, blev han eller hun anholdt af betjentene.

Like localeyes.dk på Facebook

– Ytringsfrihed er kun for nogle. Vi har åbenbart ikke ret til at demonstrerer, fortæller en kvindelig moddemonstrant til Local Eyes.

Den anti-facistiske moddemonstration er imod Pegida-bevægelsen, som nu kalder sig ‘For Frihed’.

De mener ‘For Frihed’ er en organisation med racistiske holdninger, og at personer fra den yderste højrefløj ofte deltager i de islam-kritiske demonstrationer, erfarer Local Eyes.

Den islam-kritiske bevægelse Pegida, som nu hedder ‘For Frihed’, har gennemført demonstrationer hver eneste mandag siden den 19. januar 2015.

Det har de sidste fem mandage udviklet sig til uroligheder med flere anholdte. Betjentene har flere gange taget kniplerne i brug over for de anti-facistiske moddemonstranter.

Pinsemandag gik politiet skridtet videre. Betjentene på gaden havde tilsyneladende fået ordre på, at anholde alle som råbte efter de islam-kritiske demonstranter fra ‘For Frihed’.

For Frihed demonstrationen startede på Akseltorv og gik ned af Gammel Kongevej mod Frederiksberg Allé. På Sankt Thomas Plads stoppede de islam-kritiske demonstranter op og sang en fællessang. Bagefter gik de tilbage ned af Vesterbrogade mod Akseltorv.


Alle anti-facistiske mod-demonstranter som råbte mod de islam-kritiske demonstranter blev anholdt.