Flere anholdte efter islam-kritisk demonstration

Flere anti-facistiske demonstranter blev mandag aften anholdt under en islam-kritisk demonstration på Vesterbro i København.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Omkring 50 personer deltog i den islam-kritiske demonstration som er arrangeret af dem som tidligere kaldte sig Pegida og nu hedder For Frihed.

Over hundrede betjente måtte på hårdt arbejde for, at sikre den islam-kritiske demonstration.

Anti-facistiske demonstranter forsøgte at forhindre For Frihed i at demonstrerer. Flere gange måtte kampklædte betjente tage hårdt fat på de unge demonstranter og mange blev anholdt.


Flere anti-facistiske demonstranter blev anholdt.

Men de demonstranter som ikke blev fanget af politiet fortsatte med, at råbe efter de islam-kritiske demonstranter.

Betjentene tabte til sidst tålmodigheden og begyndte, at anholde næsten alle som råbte anti-facistiske slagord.

På intet tidspunkt optrådte de anti-facistiske demonstranter voldeligt mod hverken betjente eller de islam-kritiske demonstranter.

For Frihed demonstrationen startede fra Akseltorv og gik ned af Gammel Kongevej mod Frederiksberg Alle. På Sankt Thomas Plads stoppede de islamkritiske demonstranter op og sang en fællessang. Der blev også skudt nogle gruppebilleder til deres hjemmeside.


Gruppebillede For Frihed

Pegida-bevægelsen, som nu hedder For Frihed har troligt gennemført en demonstration siden den første demonstration d. 19. januar.

I de sidste fire uger er det kommet til uroligheder med de anti-facistiske demonstranter, hvor politiet flere gange har trukket deres stave.

De anti-facistiske demonstranter har råbt og skreget af de islam-kritiske demonstranter, men det er ikke kommet til vildsomme uroligheder eller på anden måde sammenstød mellem demonstranterne.