Flere anholdte efter skyderi i indkøbscenter

Tre personer er onsdag middag blevet såret i forbindelse med et skyderi ved indkøbscentret Fields på Amager. Episoden fandt angiveligt sted i centrets p-kælder.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Det oplyser den centrale vagtleder Michael Andersen fra Københavns Politi til Ritzau.

– Vi er massivt til stede. Det er startet oppe i centret og fortsat nede i p-kælderen. Vi ved, at der er blevet skudt nede i kælderen, siger vagtlederen.

LÆS OGSÅ: Tre personer er ramt af skud ved indkøbscenter på Amager
LÆS OGSÅ: Bandeopgør: Tre personer såret af skud i Fields
Han fortæller, at en person er ramt i armen, en anden i ryggen og en tredje i maven af henholdsvis skud og knivstik.

Det er uklart, om nogen af de ramte er i livsfare.

– De sårede er bragt til behandling for deres skader i følgeskab af betjente, men de er endnu ikke blevet anholdt, siger vagtlederen.

Københavns Politi har anholdt tre mænd, som menes at være involveret i opgøret, der tilsyneladende er et opgør mellem to banderelaterede grupper.

Politiet ved dog endnu ikke, hvad opgøret drejer sig om.

– Men det er to grupperinger, der er stødt sammen. I alt skal otte personer have været involveret i opgøret, siger Michael Andersen.

Vagtlederen fortæller, at størstedelen af de seks implicerede, som politiet har identiteten på, er omkring 20 år. Betjente leder fortsat efter flere mulige gerningsmænd.

En af de anholdte bliver ført væk af politiet

TV2 har været i kontakt med et vidne, der stod få meter fra mændene, da episoden startede ved rulletrappen på vej til 1. sal.

– Jeg stod tre meter fra gerningsmændene, da både pistol og kniv blev trukket ved rulletrappen på 1. sal. Først kommer tre mænd ned ad trappen, og bagefter kommer der et par stykker mere, siger vidnet Benjamin til TV2.

– Ham, der kommer ned, trækker en pistol fra inderforret på sin softshelljakke og sigter så mod den anden. Han trækker så en køkkenkniv. De råber alt muligt, siger vidnet.

Et andet vidne siger til dagens.dk, at der er tale om unge indvandrere, der var iført handsker og maskering.

Meldingen om skyderiet indløb til politiet kort før klokken 12.

/ritzau/