Tv: Politiet anholder demonstranter på Jagtvej

En gruppe demonstranter har søndag aften kastet flere molotovcocktails i forbindelse med en demonstration i København.

Like localeyes.dk på Facebook

Det oplyser James Keiwe, vicepolitiinspektør hos Københavns Politi.

LÆS OGSÅ: Rydning af Jagtvej 69. Stenkast og anholdelser
Den lovlig anmeldte demonstration startede klokken 17.20 ved Blågårds Plads, hvor demonstranterne ville markere årsdagen for rydningen af det tidligere ungdomshus på Jagtvej 69.

LÆS OGSÅ: Voldsomme uroligheder på Nørrebro
LÆS OGSÅ: Jagtvej 69. Ungdomshuset bliver revet ned
– De går så i gang og bevæger sig ud af Runddelen på Nørrebro, og vi følger dem stille og roligt med noget dialogpoliti.

– Da vi nærmer os området nede omkring Jagtvej, vender stemningen lige pludselig i demonstrationen, og de begynder at kaste med noget pyroteknik. Altså noget fyrværkeri mod politiet.

LÆS OGSÅ: Jagtvej 69. Nedrivning af Ungdomshuset
LÆS OGSÅ: Demonstranter kaster molotovcocktails efter politi
– Vi måtte så trække de ubeskyttede betjente væk, og i den forbindelse begyndte demonstranterne også at kaste med brandbomber, de såkaldte molotovcocktails. Op til fem styks er der blevet kastet mod politiet, siger James Keiwe.

På grund af udviklingen tog politiet en beslutning om at opløse demonstrationen, hvor de demonstrerende blev bedt om at tage hjem.

Demonstranterne havde slæbt en sofa og nogle andre ting ud på gaden og lavede en barrikade. Politiet samlede en tilpas stor styrke betjente, som stormede og anholdte en gruppe demonstranter, som sad omkring sofaen på gaden. Demonstranterne blev undersøgt og registrerede af betjentene, men de blev ifølge Local Eyes’s oplysninger alle løsladt igen.

Det er politiets vurdering, at der har været 350 personer tilstede ved demonstrationen, da den startede.