Redningsaktion: Brandmand måtte opholde sig i vandet i over en time

En brandmand måtte opholde sig vandet i en time, før han igen kunne komme ind i varmen på land. Brandmanden måtte være i vandet for, at sikre en løs båd udfor Tikøb i Nordsjælland.

Like localeyes.dk på Facebook

En brandmand fra Nordsjællands Brandvæsen fortjente det varme bad som han fik sig efter en længere tur i Esrum Sø, onsdag eftermiddag.

Brandmanden lå ude i søen, og beskyttede her en løs båd mod at støde på stenene i vandkanten. Brandmanden var iført passende dragt til formålet, men en time i vandet hvor blæst og bølger tærede på kræfterne, så var det ikke en hyggetjans.

Oprindelig blev Nordsjællands Brandvæsen alarmeret om en mulig drukneulykke på Esrum Sø, det skete kl. 13.22 efter at den lille sejlbåd var fundet grundstødt udfor Birkedalen i Jonstrup ved Tikøb.

Der blev afsendt en masse mandskab, ligesom SOK’s helikopter gik i luften med det samme, og frygten var at der lå mennesker et sted i vandet.

Alarmen kunne dog afblæses kort efter, det viste sig at der havde været personer ombord i båden, men de var enten hoppet eller faldet overbord i forbindelse med en eller flere stålwirer knækker til masten, så sejlet kollapsede.

Personerne var efterfølgende blevet hevet op ad vandet af en anden båd og sejlet ind til Sørup Havn i Fredensborg – begge personer ombord er meldt i god behold.

En civil båd satte kursen mod den løbske båd, men det endte ikke så heldigt idet den civile båd præsterede at rende tør for brændstof – og derved kom den også i vanskeligheder.

En rib-båd med to mand om bord sejlede brændstof ud til den nødstedte båd, hvorefter rib-båden fortsatte frem og tog sig af trækningen af den løse båd hjem til Sørup Havn ved Fredensborg.

Omkring kl. 14.40 kunne brandmanden således komme ind på land, og trods dragten har beskyttet ham mod kulden så har det formentlig været lækkert at få et godt varmt bad hjemme på brandstationen.